Granola met gedroogd fruit

Hou je zelf ontzettend veel van granola of wil je graag iemand verrassen met een portie zelfgemaakte granola?

Here we go!


Ingrediënten:

250g havervlokken 50g gedroogde abrikozen 50g gedroogde mango 40g zonnebloempitten 40g pistachenoten 30g sesamzaad 45g kokosolie ( eventueel zonnebloemolie kan ook) 30g agavesiroop 20g kokosschilfers


Werkwijze:

Verwarm de oven op 170° Hak de abrikozen in kleine stukjes: 5 sec / std 5 .zet opzij. Hak de mango in kleine stukjes: 5 sec / std 7. Voeg bij de abrikozen. Doe pistachenoten in de MB en hak: 3 à 4 sec / std 7. Zet opzij. Warm kokosolie en agavisiroop op: 1,5 min / 85° /std 1. Voeg alle droge ingrediënten toe, behalve het gedroogde fruit en meng: 15 sec / linksomdraai / std 2,5. Schep het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en bak +/- 18 min. Schep regelmatig om tijdens het bakken. Voeg na 10 minuten de kokokschilfers toe en meng even door de granola. Laat volledig afkoelen en voeg het gedroogd fruit toe!

Met de samenstelling kan je eindeloos variëren! Enkele tips: Pompoenpitten i.p.v. zonnebloempitten Gedroogde ananas i.p.v. mango Zonnebloemolie i.p.v. kokosolie

Hou je helemaal niet van fruit, maak de basisgranola met alle droge ingrediënten en voeg, eens afgekoeld, stukjes chocolade toe! een beetje guilty pleasure is toegestaan!


Thanks for visiting www.cookingstories.be

Tel: 0468.42 84 04  |  Email: info@cookingstories.be