top of page

ABRIKOZEN CONFITUUR

Ingrediënten     

voor 3 potjes


·    450 g abrikozen, ontpit

·    1 g verse gember

·    200 g suiker ( suikervervanger 1:1) + 10 g pectine

OF

·    200 g geleisuiker


 

Bereiding

  • Doe de abrikozen, in 2 gesneden, en de gembeer in de mengbeker. Hak 3 sec./snel 4.

  • Voeg de suiker + pectine OF de geleisuiker toe. Meng 5 sec./linksomdraai/snel 2.

  • Kook 15 min./120° C/snel 1, zonder bekerdop ( TM7)/ met spatdeksel ( TM6 en TM5)

  • Doe de stollingstest: leg 1 kl jam op een gekoeld bordje. controleer na 10 à 15 sec. de consistentie. Te vloeibaar, kook de confituur dan nog 2 minuten en test opnieuw.

  • Giet de confituur in steriele potten. Bewaar koel.



abrikozen confituur thermomix

Opmerkingen


Het is niet meer mogelijk om opmerkingen te plaatsen bij deze post. Neem contact op met de website-eigenaar voor meer info.
bottom of page