ABRIKOZEN CONFITUUR
- Nathalie - Cooking Stories
- 11 aug
- 1 minuten om te lezen
Ingrediënten
voor 3 potjes
· 450 g abrikozen, ontpit
· 1 g verse gember
· 200 g suiker ( suikervervanger 1:1) + 10 g pectine
OF
· 200 g geleisuiker
Bereiding
Doe de abrikozen, in 2 gesneden, en de gembeer in de mengbeker. Hak 3 sec./snel 4.
Voeg de suiker + pectine OF de geleisuiker toe. Meng 5 sec./linksomdraai/snel 2.
Kook 15 min./120° C/snel 1, zonder bekerdop ( TM7)/ met spatdeksel ( TM6 en TM5)
Doe de stollingstest: leg 1 kl jam op een gekoeld bordje. controleer na 10 à 15 sec. de consistentie. Te vloeibaar, kook de confituur dan nog 2 minuten en test opnieuw.
Giet de confituur in steriele potten. Bewaar koel.

Opmerkingen