top of page

Speculaascrumble met appel en peer

Een perfecte combo om jouw dag te starten, als onderdeel van een heerlijke brunch op zondag of misschien ga je wel voor een afternoon tea met deze crumble?

Aan jou de keuze!!


zin in een variant met ananas en kokos? scroll naar beneden!!


Ingrediënten:

• 3 rijpe peren

• 3 rijpe appels

• 100g ruwe rietsuiker

• 4 kl speculaaskruiden / koekkruiden

• 110g tarwebloem

• 110g havermoutvlokken

• 80g margarine

Werkwijze:

• Verwarm de oven op 180°

• Schil de appels en peren en snij in hapklare stukjes.

• Le ze in een ovenschaal en roer 2 kl speculaaskruiden en 3 el rietsuiker er tussen totdat kruiden en suiker goed verdeeld zijn.

• Doe tarwebloem, havervlokken en overige speculaaskruiden en rietsuiker in MB en meng: 10 sec / linksomdraai/ std 3.

• Doe de boter in stukjes erbij en kneed tot een brokkelig deeg:

3 min / kneden.

• Verdeel de crumble over het fruit en bak 25 à 30 min. tot de bovenkant goudbruid ziet..

• Laat minstens 10 min. afkoelen voor je serveert.


Variant met ananas en limoen:

Meng 650g ananasblokjes met sap en zeste van 1 limoen en 3 el rietsuiker.

Voeg 20g geraspte kokos bij de bloem.

!geen speculaaskruiden toevoegen




585 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page