top of page

Peren-chocoladegebak

Ingrediënten

  • 75 g amandelen

  • 40 g havervlokken

  • 170 g water

  • 5 g agavesiroop

  • snufje zout

  • 10 g olijfolie

  • 3 eieren

  • 70 g agavesiroop

  • 75 g patisseriebloem

  • 7 g bakpoeder

  • 1 à 2 peren, geschild, in blokjes gesneden

  • 100 g pure chocoladeparels

  • amandelschilfers

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180 °C, hete lucht.

  • Doe de amandelen in de mengbeker. Hak 10 sec./snel 10. Zet opzij.

  • Doe de havervlokken, water, agavesiroop en zout in de mengbeker. Mix 1 min./snel 9.

  • Voeg de olijfolie toe. Meng 20 sec./snel 8.

  • Plaats de vlinder.

  • Voeg de eieren en agavesiroop toe. Klop 2 min./snel 3.

  • Verwijder de vlinder.

  • Voeg de bloem, bakpoeder en het opzij gehouden amandelmeel toe.

  • Meng 30 sec./snel 2,5.

  • Doe de chocoladeparels erbij ( hou enkele opzij om af te werken)en meng handmatig met een spatel.

  • Neem een ronde springvorm ( diameter 18 cm), bekleed met bakpapier.

  • Giet het deegmengsel in de vorm.

  • Verdeel de blokjes peer over het beslag, duw een deel lichtjes in het beslag.

  • Bestrooi met enkele chocoladeparels en amandelschilfers

  • Controleer met een prikker of het gebak volledig gaar is.

  • Laat afkoelen alvorens te serveren.

Peren-chocoladegebak Thermomix

205 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page