Ingrediënten
75 g amandelen
40 g havervlokken
170 g water
5 g agavesiroop
snufje zout
10 g olijfolie
3 eieren
70 g agavesiroop
75 g patisseriebloem
7 g bakpoeder
1 à 2 peren, geschild, in blokjes gesneden
100 g pure chocoladeparels
amandelschilfers
Bereiding
Verwarm de oven op 180 °C, hete lucht.
Doe de amandelen in de mengbeker. Hak 10 sec./snel 10. Zet opzij.
Doe de havervlokken, water, agavesiroop en zout in de mengbeker. Mix 1 min./snel 9.
Voeg de olijfolie toe. Meng 20 sec./snel 8.
Plaats de vlinder.
Voeg de eieren en agavesiroop toe. Klop 2 min./snel 3.
Verwijder de vlinder.
Voeg de bloem, bakpoeder en het opzij gehouden amandelmeel toe.
Meng 30 sec./snel 2,5.
Doe de chocoladeparels erbij ( hou enkele opzij om af te werken)en meng handmatig met een spatel.
Neem een ronde springvorm ( diameter 18 cm), bekleed met bakpapier.
Giet het deegmengsel in de vorm.
Verdeel de blokjes peer over het beslag, duw een deel lichtjes in het beslag.
Bestrooi met enkele chocoladeparels en amandelschilfers
Controleer met een prikker of het gebak volledig gaar is.
Laat afkoelen alvorens te serveren.
Comments