Ingrediënten
voor 6 stuks
· 35 g amandelen ( blanke of met vlies)
· 1 kleine heel rijpe banaan
· 85 g zelfrijzende bloem
· 1 kl bakpoeder
· 1 tl kaneel
· 2 eieren
· 85 g amandelmelk ( volle koemelk kan ook)
· 1 tl kaneel
· 1 opgehoopte kl kokosolie
Ingrediënten afwerking
· boter
· 2 zoete appels
· rozijnen naar wens
· amandelschilfers
· ahorn - of agavesiroop, optioneel
Bereiding
Doe de amandelen in de mengbeker. Hak 10 sec./snel 9.
Voeg alle andere ingrediënten toe. Mix 10 sec./snel 6.
Spatel naar beneden en herhaal 5 sec./snel 6. Het beslag moet goed gemengd zijn.
Verwarm een anti aanbak pan op middelhoge temperatuur met een klontje boter.
Giet een deel van het beslag in de pan tot een cirkel van +/- 10 à 12 cm. Bak ongeveer 1 à 2 minuten tot er zich bovenaan bubbels beginnen vormen.
Draai de pancake om en bak verder gedurende 1 à 2 minuten.
Leg op een verwarmd bord en bedek om warm te houden.
Herhaal met het resterende beslag.
Schil en snijd intussen de appel in blokjes. Doe deze in de pan nadat je de laatste pancake gebakken hebt. Bak de appelblokjes kort aan en doe intussen de rozijnen en amandelschilfers erbij.
Dresseer de pancakes en werk af met de appeltopping en eventueel een straaltje siroop,
Tips
Vervang de amandelen door hazelnoten.
Extra zoetstof toevoegen is niet nodig. De bananen zorgen hiervoor.
Varieer met ander fruit. Ook heerlijk met rood fruit of ananas met kokosschilfers.
Ben je fan van de kruiden van Mill & Mortar: vervang kaneel door de kruidenblend Cake factor.
![](https://static.wixstatic.com/media/210279_d25aae3da3fd4945b2e582f843ddd091~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_1399,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/210279_d25aae3da3fd4945b2e582f843ddd091~mv2.jpg)
Comments