Ingrediënten
voor 1 bakvorm ( 22x12 cm)
· 110 g + 45g blanke amandelen
· 235 g bananen
· 50 g zonnebloemolie
· 2 g vanille extract ( = 1kleine buisje/flesje)
· 2 g amandel extract ( = 1 klein buisje/flesje)
· 40 g ahornsiroop
· 160 g zelfrijzende bloem
· 1 tl kaneel
· snufje zout
· 60 g ongezouten roomboter
· 50 g suiker
· 1 g vanillepoeder ( of 1 g vanille extract)
· amandelschilfers
Bereiding
Verwarm de oven op 180 °C, hete lucht. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Vet het papier licht in met neutrale olie of bakspray.
Doe 110 g amandelen in de mengbeker. Blend tot meel 15 sec./snel 10. Zet opzij.
Doe 45 g amandelen in de mengbeker. Hak in stukjes 3 sec./snel 6,5. Zet opzij.
Snijd de bananen in stukken en doe in de mengbeker. Mix 3 sec./snel 6.
Spatel naar beneden.
Doe de zonnebloemolie, vanille- en amandelextract en ahornsiroop bij de bananen.
Mix 5 sec./snel 4,5. Spatel naar benenden.
Doe 55 g amandelmeel ( zie stap 1), zelfrijzende bloem, kaneel en zout erbij.
Meng 15 sec./linksomdraai/snel 3. Je hebt een dik, glad bananenbeslag.
Breng het beslag over in de bakvorm.
Reinig de beker.
Doe de boter in de mengbeker. Smelt 3 min./50 °C/snel 1,5.
Voeg de rest ( 55 g) van het amandelmeel ( zie stap 1), de suiker en het vanillepoeder toe.
Meng 10 sec./linksomdraai/snel 1,5.
Giet het mengsel over het bananenbeslag en draai het een paar keer rond in het mengsel.
Strooi extra amandelschilfers over het brood en bak 1u in het midden van de oven.
Controleer na +/- 30 minuten. Als de bovenkant van het brood te donker wordt, bedek met zilverpapier. Prik met een tandenstoker in het midden op het einde van de bereidingstijd. Het brood is uitgebakken als de prikker er schoon uitkomt.
Laat het brood 10 miunuten afkoelen in de vorm. Haal eruit en laat minstens 2 uur volledig afkoelen op een rooster voordat U het aansnijdt.
Bewaar in een luchtdichte doos in de koelkast, maximaal 3 dagen.

תגובות