Ingrediënten
· 300gr pasta
· 1200gr warm water
· 6 el olijfolie
· 1 teentjes knoflook
· 1 rode ajuin
· 60 gr kleine tomaten
· 50 gr zongedroogde tomaten
· 125gr mozzarella
· 50gr parmezaan
· 50gr olijven zonder pit
· Rucola naar wens
· Salami in fijne blokjes gesneden
· Basilicum en oregano naar wens
· Snuifje suiker
· 175gr witte balsamico
Werkwijze
§ .Hak de parmezaan: 6 sec / std 8, zet opzij.
§ Hak de zongedroogde tomaten en de basilicum: 3 sec / std 5, zet opzij
§ Doe het water in de MB en breng aan de kook: 7 min / std 1.
§ Voeg de pasta toe en kook volgens de bereidingstijd op de verpakking: omgekeerd / std 1,5.
§ Giet af, spoel na met koud stromend water en laat verder afkoelen.
§ Pel de knoflook en ajuin en snij de ajuin in vier. Zet opzij.
§ Snij de tomaten in partjes. Zet opzij.
§ Dep de mozzarella met keukenpapier droog en snij in blokjes.
§ Doe de pasta, tomaat, de gehakte tomaat, olijven, mozzarella, salamiblokjes, oregano, basilicum en de parmezaan in een serveerkom.
§ Doe ajuin en knoflook in MB en hak: 3sec / std 5. Naar beneden spatelen.
§ balsamico, zout, peper en snuifje suiker bijvoegen en meng: 4 sec/ std 4 Klop de olie, ui en knoflook erdoorheen: 4 sec / linksomdraai / std 3.
§ Voeg vinaigrette toe aan de pasta, meng en laat +/- 1u marineren.
§ Roer tussentijds geregeld om, spatel vlak voor serveren de rucola erdoorheen.
Comments