top of page

Zuiderse pastasalade

Ingrediënten

· 300gr pasta

· 1200gr warm water

· 6 el olijfolie

· 1 teentjes knoflook

· 1 rode ajuin

· 60 gr kleine tomaten

· 50 gr zongedroogde tomaten

· 125gr mozzarella

· 50gr parmezaan

· 50gr olijven zonder pit

· Rucola naar wens

· Salami in fijne blokjes gesneden

· Basilicum en oregano naar wens

· Snuifje suiker

· 175gr witte balsamico

Werkwijze

§ .Hak de parmezaan: 6 sec / std 8, zet opzij.

§ Hak de zongedroogde tomaten en de basilicum: 3 sec / std 5, zet opzij

§ Doe het water in de MB en breng aan de kook: 7 min / std 1.

§ Voeg de pasta toe en kook volgens de bereidingstijd op de verpakking: omgekeerd / std 1,5.

§ Giet af, spoel na met koud stromend water en laat verder afkoelen.

§ Pel de knoflook en ajuin en snij de ajuin in vier. Zet opzij.

§ Snij de tomaten in partjes. Zet opzij.

§ Dep de mozzarella met keukenpapier droog en snij in blokjes.

§ Doe de pasta, tomaat, de gehakte tomaat, olijven, mozzarella, salamiblokjes, oregano, basilicum en de parmezaan in een serveerkom.

§ Doe ajuin en knoflook in MB en hak: 3sec / std 5. Naar beneden spatelen.

§ balsamico, zout, peper en snuifje suiker bijvoegen en meng: 4 sec/ std 4 Klop de olie, ui en knoflook erdoorheen: 4 sec / linksomdraai / std 3.

§ Voeg vinaigrette toe aan de pasta, meng en laat +/- 1u marineren.

§ Roer tussentijds geregeld om, spatel vlak voor serveren de rucola erdoorheen.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page