ZALM MET KRUIDENTOPPING
- Nathalie - Cooking Stories

- 1 sep
- 1 minuten om te lezen
Ingrediënten
voor 4 personen
Ingrediënten
· enkele takjes dille ( +/- 3 g), harde steeltjes verwijderd
· enkele takjes basilicum ( +/- 5 g), harde steeltjes verwijderd
· 25 g rucola of bladspinazie
· 75 g half-zongedroogde tomaten
· 50 g roomkaas
· 150 g ricotta
· 10 g kappertjes
· olijfolie
· Viskruiden (optioneel)
· 500 à 600 g zalm
· peper en zout
· 12 grote voorgekookte grote garnalen/scampi’s
Bereiding
Verwarm de oven op 210 °C hete lucht.
Doe de dille, basilicum en rucola of bladspinazie in de mengbeker. Hak 3 sec./snel 6,5.
Spatel naar beneden. Voeg de half-zongedroogde tomaten toe. Hak 3 sec./snel 6,5.
Spatel naar beneden en plaats de vlinder.
Voeg de roomkaas, ricotta en kappertjes toe. Kruid met peper en zout.
Meng 10 sec./linksomdraai/snel 2,5.
Bestrijk de bodem van een ovenschotel met wat olijfolie.
Plaats de zalm in de ovenschaal. Kruid met viskruiden of peper en zout.
Verdeel de romige kruidentopping over de zalm.
Doe de garnalen/scampi’s in een kommetje. Bestrijk lichtjes met olijfolie en kruid met viskruiden of peper en zout.
Leg deze op de kruidentopping.
Plaats de schotel in de oven en bak ongeveer 15 à 18 minuten.
Werk af met een takje dille en serveer.
Tip
Maak de kruidentopping op voorhand en bewaar luchtdicht in de koelkast.
Gebruik een barbecue met temperatuurregeling i.p.v. een oven. Hou dezelfde temperaturen en baktijden aan.
Heerlijk met gebakken krielaardappelen en een salade.



.png)






Opmerkingen