top of page

Vanille bewaarwafeltjes


Voor 15 stuks

Ingrediënten

· 70g suiker

· 125g zelfrijzende bloem

· ½ koffielepel vanillepoeder

· Snufje zout

· 90g boter + extra

· 1 medium ei

· 50g volle melk


Bereiding

  • Maal de suiker tot bloemsuiker 10 sec./snel 10.

  • Hang een zeef in de mengbeker. Weeg de bloem af en zeef.

  • Voeg de vanillepoeder en zout toe. Meng 10 sec./snel 3.

  • Zet opzij.

  • Smelt de boter 3 min./80 °C/snel 1.

  • Plaats de vlinder.

  • Doe de bloem, ei en melk bij de boter. Meng 2 min./snel 2,5.

  • Verwarm het wafelijzer zeer goed voor en strijk in met wat boter.

  • Giet per wafeltje 1 soeplepel van het deeg in het wafelijzer en bak +/ - 4 min tot de wafeltjes licht goud bruin zijn van kleur.

  • Laat afkoelen op een rooster.

  • Bewaar in een luchtdichte doos


De wafeltjes worden tijdens het koelen langs de buitenkant een beetje hard maar eens in de bewaardoos worden ze weer zacht.




711 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page