Voor 15 stuks
Ingrediënten
· 70g suiker
· 125g zelfrijzende bloem
· ½ koffielepel vanillepoeder
· Snufje zout
· 90g boter + extra
· 1 medium ei
· 50g volle melk
Bereiding
Maal de suiker tot bloemsuiker 10 sec./snel 10.
Hang een zeef in de mengbeker. Weeg de bloem af en zeef.
Voeg de vanillepoeder en zout toe. Meng 10 sec./snel 3.
Zet opzij.
Smelt de boter 3 min./80 °C/snel 1.
Plaats de vlinder.
Doe de bloem, ei en melk bij de boter. Meng 2 min./snel 2,5.
Verwarm het wafelijzer zeer goed voor en strijk in met wat boter.
Giet per wafeltje 1 soeplepel van het deeg in het wafelijzer en bak +/ - 4 min tot de wafeltjes licht goud bruin zijn van kleur.
Laat afkoelen op een rooster.
Bewaar in een luchtdichte doos
De wafeltjes worden tijdens het koelen langs de buitenkant een beetje hard maar eens in de bewaardoos worden ze weer zacht.
Comments