Een gerechtje met leftover groentjes - 4 pers
Ingrediënten
* 15 g peterselie
* 1 ajuin, in 4 gesneden
* 1 teentje look
* 20 g olijfolie
* 10 g currypoeder + extra
* 300 g bloemkool, in roosjes gesneden ( niet te klein)
* 1 rode paprika
* 275g groentebouillon
* 200 g kokosmelk
* 24 scampi's ( meer of minder naar wens)
* Noedels om erbij te serveren
Bereiding
- Doe de peterselie in de mengbeker. Hak 3 sec./snel 7. Zet opzij.
- Doe de bloemkoolroosjes in de mengbeker. Hak 2 sec./snel 4,5. Naar wens eventueel extra hakken, volgens gewenste grootte. ( let op, niet te klein) Doe over in de varomaschaal.
- Doe de ajuin en de look in de mengbeker. Hak 5 sec./snel 5. Spatel naar beneden.
- Voeg 20g olijfolie en de currypoeder toe. Sauteer 3 min./100 °C/snel 1.
- Verwijder de zaadlijsten van de paprika. Snij elke helft in 2 en dan nog eens in 3 stukken.
Hak 2 sec./snel 4,5. Controleer de structuur. Eventueel 1 sec. extra hakken snel 4,5.
- Voeg de bouillon toe. Plaats de varomaschaal. Stoom 12 min./varoma/linksomdraai/snel 1.
- Voeg kokosmelk, de gestoomde bloemkool en peterselie toe aan de saus. Kruid met peper en zout. Verwarm 3 min./linksomdraai/90 °C/ snel 1,5.
- Kruid de scampi's met curry, peper en zout. Wok of bak in de pan.
- Kook intussen ook de noedels.
- Doe de gebakken scampi's bij de saus en serveer met de noedels.
Commentaires