PADDENSTOELEN RISOTTO MET GUANCIALE
- Nathalie - Cooking Stories
- 1 dag geleden
- 2 minuten om te lezen
Ingrediënten
voor 4 personen
· 50 g Parmezaan
· 10 g gedroogde porcini
· 1 middelgrote ajuin
· 1 teentje look
· 25 g olijfolie
· 200 g risottorijst
· 100 g witte wijn
· 560 g warm water
· 2 paddenstoelenbouillonblokjes (of groenten)
· 250 g paddenstoelenmengeling
· 150 g Guanciale, in reepjes gesneden( Italiaanse wangspek)*
· 20 g boter
· 1 fijngesneden pijpajuin, garnituur
· takjes peterselie, garnituur
· gedroogde korenbloem, garnituur
Bereiding
Doe de Parmezaan en gedroogde porcini in de mengbeker. Hak 10 sec./snel 10. Zet opzij.
Snijd de ajuin in vieren en doe samen met het teentje look in de mengbeker.
Hak 5 sec./snel 5. Spatel naar beneden.
Voeg de olijfolie toe. Sauteer 4 min./100 °C/snel 1.
Doe de risottorijst erbij. Warm op 5 min./120 °C/linksomdraai/snel 1.
Blus af met de wijn. 3 min./100 °C/linksomdraai/snel 1.
Voeg het warme water en de verkruimelde bouillonblokjes toe.
Verwarm 14 min./linksomdraai/snel 1.
Snijd intussen de paddenstoelen in schijfjes/stukjes naar wens. Voeg deze aan de gekookte risotto. Meng handmatig met een spatel de paddenstoelen onder de risotto.
Stel opnieuw in. 5 min./linksomdraai/snel 1. Controleer en laat eventueel nog enkele minuten verder garen.
Bak intussen de Guanciale krokant in een pan.
Stort de gare risotto onmiddellijk uit in een schaal*. Meng de boter en Guanciale eronder.
Serveer de risotto in diepe borden, werk af met de garnituur.
Serveer de Parmezaanse kaas erbij*.
*Guanciale is een Italiaanse vleeswaar. Dit wangspek is verwant aan Pancetta maar is van smaak veel verfijnder. Je kan dus de guanciale ook vervangen door Pancetta.
Laat de Guanciale achterwege en serveer een heerlijke vegetarische risotto.
*Laat de risotto niet in de mengbeker. De risotto verliest smeuïgheid omdat deze verder gaart in de warme beker.
*De Parmezaanse kaas kan ook onder de risotto gemengd worden voor serveren.
Comments