top of page

LUINGINE MET COURGETTEPESTO SAUSJE

Ingrediënten     

voor 4 personen

·       1 courgette

·       1 sjalot

·       2 teentjes look

·       50 g pijnboompitjes

·       kerstomaten naar wens

·       Italiaanse kruiden

·       lookpoeder

·       linguine naar wens

·       50 g Parmezaan

·       150 g ricotta

·       1 handvol basilicumblaadjes + extra

·       2x Buffel Burrata

·       olijfolie

·       peper en zout


Bereiding

  • Verwarm de oven op 200 °C hete lucht.

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  • Snijd de courgette in stukken van 3x3 cm. Pel de sjalot en snijd in zessen.

  • Doe de courgette, sjalot, de teentjes look en pijnboompitten op de bakplaat.

  • Besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout.

  • Halveer de kerstomaten en leg in een ovenschaaltje. Besprenkel met olijfolie en kruid met Italiaanse kruiden, lookpoeder, peper en zout.

  • Plaats de tomaten samen met de courgette in de oven.

  • Bak gedurende 20 minuten.

  • Breng intussen water aan de kook met zout en kook de linguine gaar. Bewaar een deel van het kookwater ( nodig voor de saus).

  • Doe de Parmezaan in de mengbeker. Maal 10 sec./snel 10.

  • Haal de courgette uit de oven en schep bij de Parmezaan in de mengbeker.

  • Voeg de ricotta, de basilicumblaadjes en 80 g kookwater toe. minuten.Kruid met peper en zout en desgewenst Italiaanse kruiden. Mix 15 sec./snel 8. Spatel naar beneden. Voeg desgewenst extra kookvocht en kruiden toe. Herhaal 10 sec./snel 8.

  • Meng de linguine met de saus. Schik op een bord. Scheur de Burrata in stukken, verdeel over de linguine. Werk af met de kerstomaten en een straaltje olijfolie en basilicum.



246 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page