top of page

RIGATONI MET BLOEMKOOL EN ZALM

Ingrediënten     

voor 4 personen

·       600 g bloemkool

·       500 g groentenbouillon

·       200 g kruidenkaas

·       1 koffielepel gedroogde look

·       400 g gerookte zalm

·       400 g rigatoni

·       dille

·       peper en zout

·       gemalen kaas ( voor de liefhebber)


Bereiding

  • Snij de bloemkool in gelijke roosjes. Niet te groot, niet te klein. Doe ze in de mengbeker. Hak 1 sec./snel 4. De bedoeling is dat je mini bloemkoolroosjes hebt. Eventueel hak je nog 1 seconde extra.

  • Voeg de bouillon toe. Ga als volgt te werk:

    voor TM6: start de eierkokerfunctie en kies hardgekookt. (de Thermomix verwarmt de bouillon tot kookniveau en de messen blijven stabiel. Hierdoor blijven de stukjes bloemkool in hun geheel). De gaartijd voor hardgekookte eieren is voldoende.

    voor TM31 en TM5: stel in 15 min/100 °C/linksomdraai/snel lepeltje.

  • Kook intussen de rigatoni gaar volgens de tijd op de verpakking.

  • Snijd de gerookte zalm in reepjes.

  • Giet de bouillon af na het koken, vang de bouillon op in een kan.

  • Neem +/- 1/3 van de bloemkool uit de mengbeker. Zet opzij en hou warm. Ik meng deze mini bloemkoolroosjes onder de pasta.

    ! Liever geen stukjes bloemkool, laat dan alle bloemkool in de mengbeker. Proef in onderstaande stap de saus en voeg desgewenst extra kruidenkaas en bouillon toe.

  • Voeg 120 g van de opzij gezette bouillon toe aan de bloemkool in de mengbeker. Mix 10 sec./snel 7,5. Spatel naar beneden.

  • Doe de kruidenkaas, gedroogde look erbij. Kruid met peper en zout. Mix 10 sec./snel 7,5.

  • Controleer de strcutuur van de saus. Indien te dik, voeg wat extra bouillon toe. Mag het voor jou iets pittiger, voeg wat extra kruidenkaas toe.

  • Verdeel de rigatoni en de opzijgehouden mini blomekoolroosjes over de borden.

  • Verdeel de saus erover en meng de zamsnippers eronder.

  • Werk af met plukjes dille.

  • Serveer naar wens met gemalen kaas. Graag versgemalen kaas? Start dit gerecht met de kaasblokjes in de mengbeker te doen. Maal 10 sec./snel 10. Zet opzij. Ga erna verder met de eerste stap bovenaan dit recept. De beker hoef je niet uit te wassen.

  • Smakelijk!


455 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page