Opgevulde Conchiglioni

Ingrediënten: ( 4 pers): 250g pastaschelpen 4 sneetjes coppa ( panchetta kan je ook gebruiken) 250g baby spinazie ( steeltjes verwijder ik niet) 2 sjalotten 2 teentjes look 200g ricotta 200g Parmezaanse kaas 2 bolletjes buffelmozarella Paar takjes basilicum 400g tomatenblokjes 70g tomatenpuree 100g witte wijn Olijfolie Kruiden: oregano, chilivlokken, peper, zout


Werkwijze: - kook de pasta in ruime hoeveelheid water. Zorg dat ze niet plat gekookt zijn. ( garen nog verder in de oven). Spoel af onder koud water en dep ze droog in een handdoek.

-doe de coppa in een droge koekenpan en bak aan zonder extra vet.Bak ze niet tot ze droog en helemaal krokant zijn. Dit is niet nodig.

-Terwijl de coppa bakt, doe de Parmezaanse kaas in de Thermomix en maal fijn: 10 sec / std 10.

-Voeg de gebakken coppa en enkele blaadjes basilicum bij de gemalen parmezaan. Maal opnieuw: 7 sec/ std 10.

-Meng de ricotta onder het kaas-coppamengsel: 5 sec/ linksomdraai / std 3. Kruid met peper en zout. Doe in een spuitzak.

-Stoof intussen de spinazie kort aan op het vuur en kruid met peper en zout. Laat de spinazie uitlekken in een zeef en druk er zoveel mogelijk water uit. Bedek de bodem van ovenschaal met de spinazie.

-Maak de saus in de Thermomix: Hak sjalotjes en look: 5 sec / std 5. Spatel naar beneden, voeg olijfolie toe en stoof aan: 4 min / 120 graden / std 1. Voeg tomatenpuree, gedroogde oregano en chilivlokken toe en laat even meestoven: 1 min / 120 graden / std 1. Doe de wijn erbij en laat inkoken: 2 min / 100 graden / std 1. Voeg tenslotte de tomatenblokjes erbij en laat sudderen: 15 min / 100 graden / std 1. Proef en kruid eventueel bij. Ik gebruik de saus zonder te mixen, maar indien je liever een gladde saus wenst, mix: 20 sec / std 8.

Terwijl de saus pruttelt, is het tijd om de pastaschelpen te vullen met het ricotta mengsel en de ovenschaal te vullen met de schelpen, met de opening naar boven.

- verwarm de oven op 170 graden, hetelucht.

-overgiet de pasta met de saus, verdeel schijfjes mozzarella over de schotel en strooi er oregano over.

-Laat de pastaschotel gedurende 20 minuten verder garen in de oven.

Buon Appetito!




19 keer bekeken

Thanks for visiting www.cookingstories.be

Tel: 0468.42 84 04  |  Email: info@cookingstories.be