Een broodje dat toch wel een tikkeltje anders smaakt, tsjokvol goede ingrediënten!

Probeer maar, je zal versteld staan van het resultaat! heel voedzaam en subliem van smaak.


Varieer gerust met de zaden en noten. Je kan perfect enkel zonnebloempitten en amandelen gebruiken. Hou je wel aan de totale hoeveelheid noten en zaden vermeld in de ingrediëntenlijst.


Ingrediënten

· 300 gare quinoa

· 75g ljjnzaad

· 50g chiazaad

· 120g zonnebloempitten

· 30g pompoenpitten

· 80g amandelen

· 40g cashewnoten

· 50g olijfolie

· 10g ahornsiroop

· ½ tl grof zeezout

· 375g water

· 20g psylliumvezels (deze vezels hebben een zeer bindend effect)


Werkwijze

-Start met de quinoa: gaar deze volgens de verpakking.

-Hak intussen de amandelen en cashewnoten grof: 2 sec / std 5. Zet opzij.

-Weeg het chiazaad en psylliumvezels af en zet klaar in een ruime kom om de gare quinoa en 375g water toe te voegen.

-De mengeling van het chiazaad, psylliumvezels, de gare quinoa en de 375g water laat je een 10- tal minuten staan. Het water zal opgeslorpt worden.

-Verwarm intussen de oven voor op 160° en bekleed een cakeblik van +/- 10x20 cm met bakpapier.

-Plaats de kom op de beker van de Thermomix. Voeg de gehakte noten toe. Zet de weegschaal aan en voeg al wegend het lijnzaad, de olijfolie en ahornsiroop toe. Voeg ook het zout toe.

-Meng met een spatel alle ingrediënten onder elkaar.

( je kan opteren om dit in de TM-beker te doen: 7 sec / linksomdraai / std 3,5. Ik doe dit niet ( ik bespaar me opruimwerk)).

-Schep het mengsel in het bakblik en bak 1,5u of tot het brood stevig aanvoelt.

-Laat in het bakblik volledig afkoelen.


Heel lekker met roomkaas en gerookte zalm of avocado of gewoon met een vleugje boter en fleur de sel bij een heerlijk tas dampende soep!




391 keer bekeken

Thanks for visiting www.cookingstories.be

Tel: 0468.42 84 04  |  Email: info@cookingstories.be