Ingrediënten ( 6 muffins)
· 1 ei
· 25g kokosolie
· 75g karnemelk
· 60g agavesiroop
· Rasp van 1(bio)mandarijn
· 80g zelfrijzende bloem
· 25g havervlokken
· 50g geraspte kokos ( ik gebruik kokosschilfers en maal in TM)
· Snuifje kaneel
· 150g mengeling verse ( diepvries, ontdooid) blauwe bessen en frambozen
Werkwijze
- Verhit de oven op 180°.
- Ik maal kokosschilfers tot kokosrasp: 8 sec / std 10.
- Zet weegschaalfunctie aan en weeg de bloem en havervlokken af door toe te voegen aan de kokos. Voeg tot slot een snuif kaneel en zeezout toe. Meng de droge ingrediënten:
6 sec / std 3. -Zet opzij.
- Doe kokosolie in MB en smelt: 1,5 min / 40° / std 2,5.
- Voeg ei, karnemelk, mandarijnrasp en agavesiroop toe en meng: 10 sec / std 2.
- Doe het opzij gehouden droge mengsel bij het eimengsel in de MB en meng tot 1 geheel:
30 sec / std 2.
- Stort het deeg uit in een kom en spatel het fruit onder het deeg.
- Verdeel het deeg over 6 muffinvormpjes en duw bovenaan in elke muffin nog een bes en/of een framboos. Strooi er een paar havervlokken overeen.
- Bak gedurende 25 min goudbruin.
Comments