top of page

Kokosmuffins met rood fruit

Ingrediënten ( 6 muffins)

· 1 ei

· 25g kokosolie

· 75g karnemelk

· 60g agavesiroop

· Rasp van 1(bio)mandarijn

· 80g zelfrijzende bloem

· 25g havervlokken

· 50g geraspte kokos ( ik gebruik kokosschilfers en maal in TM)

· Snuifje kaneel

· 150g mengeling verse ( diepvries, ontdooid) blauwe bessen en frambozen


Werkwijze

- Verhit de oven op 180°.

- Ik maal kokosschilfers tot kokosrasp: 8 sec / std 10.

- Zet weegschaalfunctie aan en weeg de bloem en havervlokken af door toe te voegen aan de kokos. Voeg tot slot een snuif kaneel en zeezout toe. Meng de droge ingrediënten:

6 sec / std 3. -Zet opzij.

- Doe kokosolie in MB en smelt: 1,5 min / 40° / std 2,5.

- Voeg ei, karnemelk, mandarijnrasp en agavesiroop toe en meng: 10 sec / std 2.

- Doe het opzij gehouden droge mengsel bij het eimengsel in de MB en meng tot 1 geheel:

30 sec / std 2.

- Stort het deeg uit in een kom en spatel het fruit onder het deeg.

- Verdeel het deeg over 6 muffinvormpjes en duw bovenaan in elke muffin nog een bes en/of een framboos. Strooi er een paar havervlokken overeen.

- Bak gedurende 25 min goudbruin.


463 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page