top of page

Ingrediënten (2 pers): 2 kleine aardappelen


1 teentje look 1 kleine ajuin 1 blikje tonijn in eigen nat ( uitgelekt) Paar takjes krulpeterselie


1/2 pakje mini-asperges ( yep, heb nog over voor dat heerlijk slaatje!), in kleine blokjes, punten apart houden 3 eieren, losgeklopt 2 eiwitten 2 partjes Peper, zout, olie


Werkwijze:

Doe 300g warm water in de mengbeker, leg de aardappelen in de mandje en stoom: 15 min / varoma / std 2. Laat afkoelen. Spoel beker uit en voeg look en ajuin ( in 2 gesneden) in mengbeker en hak: 3 sec/ std 5. Spatel naar beneden, voeg scheutje olijfolie toe en stoof aan: 4 min / 100gr / std 1. Laat 10 minuten afkoelen. Voeg grofgesneden peterselie, de aspergestukjes ( niet de muntjes), tonijn, eieren en eiwit bij het uimengsel, kruid voldoende met peper en zout en meng goed: 3 sec / linksomdraai / std 3. Snij de gestoomde aardappelen in schijfjes. Verhit een pan met dikke bodem ( Ik gebruikte 2 kleine pannetjes) op het vuur, voeg wat olie toe, schep het mengsel in de pan, duw enkele aardappelschijfjes en de aspergepunten tussen het mengsel. Laat op lage! temperatuur bakken tot de eieren aan de zijkant beginnen te stollen ( ! duurt niet lang)en bak verder in de oven op 200gr gedurende 15 min.

Serveer met partje , geeft een heerlijke frisheid aan het gerechtje. Ideaal voor lunch of diner, een rucola-salade met gestoomde mini-asperges, blokjes tomaat maakt van dit gerechtje een ware top-combi!


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page