top of page

Champagnemousse met rood fruit

Af en toe een dessert met een tikkeltje sprankel is toegestaan! enjoy it!


Ingrediënten ( 6 glaasjes)

· 250g champagne

· 2 eieren ( medium)

· 4 blaadjes gelatine

· 60g suiker

· 200g slagroom

· 200g rood fruit ( bv. Blauwe bessen, frambozen).

. 1 el citroensap


Werkwijze

-Week de gelatine in koud water.

-Vermaal de suiker tot bloemsuiker: 10 sec / std 10.

-Plaats de vlinder en voeg de eierdooiers en champagne bij de bloemsuiker.

Klop los: 30 sec / std 2,5.

-Verwarm het mengsel: 13 min / 50° /std 2,5.

-Knijp de gelatine uit, voeg toe en klop nog even verder tot gelatine opgelost is:

1min /std 3,5.

-Doe het mengsel in een mengkom.

-Reinig de beker, plaats de vlinder en klop de eiwitten tot pieken: 4 min / std 3,5.

-Doe bij het mengsel en meng voorzichtig.

-Klop ook de room stijf ( met vlinder) std 3, zonder tijdsaanduiding. Check de consistentie van de slagroom want het opkloppen gaat snel. De tijd is een richtlijn! ( hangt af van de temp. van de slagroom)

-Spatel ook de room onder het mengsel.

-Verdeel de mousse over champagneglazen en zet minstens 4u koel weg.

-Maak de compote van rood fruit: doe het fruit ( hou enkele bessen en frambozen opzij) in de mengbeker, voeg 1 el water toe en warm op: 6 min / 100° /std 1. Laat de compote afkoelen.

-Werk de mousse af voor serveren met de compote en het fruit. Strooi desgewenst een beetje poedersuiker over de glazen.


 
 
 

Comentarios


bottom of page