Af en toe een dessert met een tikkeltje sprankel is toegestaan! enjoy it!
Ingrediënten ( 6 glaasjes)
· 250g champagne
· 2 eieren ( medium)
· 4 blaadjes gelatine
· 60g suiker
· 200g slagroom
· 200g rood fruit ( bv. Blauwe bessen, frambozen).
. 1 el citroensap
Werkwijze
-Week de gelatine in koud water.
-Vermaal de suiker tot bloemsuiker: 10 sec / std 10.
-Plaats de vlinder en voeg de eierdooiers en champagne bij de bloemsuiker.
Klop los: 30 sec / std 2,5.
-Verwarm het mengsel: 13 min / 50° /std 2,5.
-Knijp de gelatine uit, voeg toe en klop nog even verder tot gelatine opgelost is:
1min /std 3,5.
-Doe het mengsel in een mengkom.
-Reinig de beker, plaats de vlinder en klop de eiwitten tot pieken: 4 min / std 3,5.
-Doe bij het mengsel en meng voorzichtig.
-Klop ook de room stijf ( met vlinder) std 3, zonder tijdsaanduiding. Check de consistentie van de slagroom want het opkloppen gaat snel. De tijd is een richtlijn! ( hangt af van de temp. van de slagroom)
-Spatel ook de room onder het mengsel.
-Verdeel de mousse over champagneglazen en zet minstens 4u koel weg.
-Maak de compote van rood fruit: doe het fruit ( hou enkele bessen en frambozen opzij) in de mengbeker, voeg 1 el water toe en warm op: 6 min / 100° /std 1. Laat de compote afkoelen.
-Werk de mousse af voor serveren met de compote en het fruit. Strooi desgewenst een beetje poedersuiker over de glazen.
Comments