top of page

Champagnemousse met rood fruit

Af en toe een dessert met een tikkeltje sprankel is toegestaan! enjoy it!


Ingrediënten ( 6 glaasjes)

· 250g champagne

· 2 eieren ( medium)

· 4 blaadjes gelatine

· 60g suiker

· 200g slagroom

· 200g rood fruit ( bv. Blauwe bessen, frambozen).

. 1 el citroensap


Werkwijze

-Week de gelatine in koud water.

-Vermaal de suiker tot bloemsuiker: 10 sec / std 10.

-Plaats de vlinder en voeg de eierdooiers en champagne bij de bloemsuiker.

Klop los: 30 sec / std 2,5.

-Verwarm het mengsel: 13 min / 50° /std 2,5.

-Knijp de gelatine uit, voeg toe en klop nog even verder tot gelatine opgelost is:

1min /std 3,5.

-Doe het mengsel in een mengkom.

-Reinig de beker, plaats de vlinder en klop de eiwitten tot pieken: 4 min / std 3,5.

-Doe bij het mengsel en meng voorzichtig.

-Klop ook de room stijf ( met vlinder) std 3, zonder tijdsaanduiding. Check de consistentie van de slagroom want het opkloppen gaat snel. De tijd is een richtlijn! ( hangt af van de temp. van de slagroom)

-Spatel ook de room onder het mengsel.

-Verdeel de mousse over champagneglazen en zet minstens 4u koel weg.

-Maak de compote van rood fruit: doe het fruit ( hou enkele bessen en frambozen opzij) in de mengbeker, voeg 1 el water toe en warm op: 6 min / 100° /std 1. Laat de compote afkoelen.

-Werk de mousse af voor serveren met de compote en het fruit. Strooi desgewenst een beetje poedersuiker over de glazen.


1.995 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page