Ingrediënten
voor 2 personen
· 200 g kerstomaten
· enkele verse tijmtakjes
· 1 el balsamico azijn
· 30 g Parmezaan
· 1 teentje look
· 50 g rucola + enkele extra blaadjes voor afwerking
· 20 g pistachenoten
· 70 g olijfolie + extra om te bakken
· 100 g melk
· 1 ei
· 4 sneden briochebrood
· bakboter
· 2x burrata
· peper en zout
Bereiding
Verwarm een scheut olijfolie in een pan. Voeg de in 2 gesneden kerstomaten toe. Kruid royaal met verse tijm, een snufje zout en versgemalen peper.
Laat zachtjes bakken gedurende 15 minuten. Draai de tomaten tussendoor voorzichtig om. Voeg op het einde van de bereiding de balsamico toe en laat nog een 2-tal minuutjes mee sudderen.
Werk verder aan het gerecht terwijl de tomaten bakken.
Doe de Parmezaan in de mengbeker. Hak 10 sec./snel 10. Zet opzij. Beker moet niet gereinigd worden.
Doe de look, rucola, pistachenoten, olijfolie, 15 g gemalen Parmezaan in de mengbeker. Kruid royaal met peper en zout. Mix 2x 10 sec./snel 7. Spatel tussendoor naar beneden.
Haal de rucolapesto uit de mengbeker. De beker moet niet gereinigd worden.
Voeg de melk, het ei, de restant van de Parmezaan en 1 el van de rucolapesto toe. Mix 20 sec./snel 3. Giet over in een ondiepe schaal en dompel hierin de brioche.
Verwarm intussen een klontje boter in de pan.
Leg de gebakken brioche op de borden. Strijk de sneetjes in met de pesto ( hou een beetje pesto over voor afwerking), de burrata en de tomaten.
Kruid met peper en zout en overgiet de burrata met wat restant van de gebakken tomaten.
Werk af met enkele rucola blaadjes en een een toefje pesto.
Serveer!
コメント