Nathalie - Cooking Stories
Deze repen zijn een heerlijke leverancier van een energy-boost!
Ingrediënten:
5 ontpitte medjouldadels
5 gedroogde abrikozen
60g amandelmeel
100g havervlokken
10g hennepzaad
10g chiazaad
60g pecannoten ( neem gerust andere noten)
1 ei
1 tl bakpoeder
snuifje zout
Werkwijze:
Laat de dadels en abrikozen 15 minuten weken in water
Verwarm de oven voor op 180 graden
Hak de pecannoten: 2 sec / std 6. Zet opzij.
Weeg havervlokken, chiazaad, hennepzaad, meel af in de mengbeker, voeg bakpoeder toe en meng: 2 sec / linksomdraai / std 3. Zet opzij.
Giet het water weg en mix dadels, abrikozen en het ei: 2 sec / std 6.
Voeg het havermengsel, 1/2 gehakte pecannoten en een snuifje zout toe en meng tot een dikke massa: 5 sec / linksomdraai / std 3.
Lepel het beslag in een langwerpige met bakpapier beklede bakvorm en druk goed aan.
Bestrooi met de rest van de noten en druk lichtjes in de massa.
Bak ongeveer 20 minuten in de oven.
Laat afkoelen in de vorm en snij in repen.
Heb je over van deze heerlijke energykoek: Bewaar in de koelkast of diepvriezer ( reeds gesneden).