top of page

Zoete aardappelsoep

Heerlijk winters soepje met gember en kurkuma


Ingrediënten

  • 1 ajuin, in 4 gesneden

  • 1 teentje look

  • 15 g verse gember, geschild en in stukjes

  • 15 g olijfolie

  • 600 g zoete aardappel, geschild, in blokjes gesneden

  • 125 g wortel, grondig gewassen, in blokjes gesneden

  • 2 groente bouiilonblokjes

  • 700 g water

  • 1 tl kurkuma

  • 1/2 tl chilivlokken

  • 200 g kokosmelk, + extra voor afwerking

  • peper en zout


Bereiding

  • Doe de ajuin look en gember in de mengbeker. Hak 3 sec./snel 5.

  • Spatel naar beneden.

  • Voeg de olijfolie toe. Sauteer 3 min./100 °C/snel 1.

  • Voeg alle andere ingrediënten, behalve de kokoksmelk, toe.

  • Warm 15 min./100 °C/snel 1.

  • Voeg de kokosmelk toe. Mix 1,5 min./start aan snel. 4 en draai door naar snel. 10.

  • Proef en kruid desgewenst bij met peper en zout

  • Serveer met een vleugje kokosmelk en olijfolie.

Zoete aardappelsoep

302 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page