Heerlijk winters soepje met gember en kurkuma
Ingrediënten
1 ajuin, in 4 gesneden
1 teentje look
15 g verse gember, geschild en in stukjes
15 g olijfolie
600 g zoete aardappel, geschild, in blokjes gesneden
125 g wortel, grondig gewassen, in blokjes gesneden
2 groente bouiilonblokjes
700 g water
1 tl kurkuma
1/2 tl chilivlokken
200 g kokosmelk, + extra voor afwerking
peper en zout
Bereiding
Doe de ajuin look en gember in de mengbeker. Hak 3 sec./snel 5.
Spatel naar beneden.
Voeg de olijfolie toe. Sauteer 3 min./100 °C/snel 1.
Voeg alle andere ingrediënten, behalve de kokoksmelk, toe.
Warm 15 min./100 °C/snel 1.
Voeg de kokosmelk toe. Mix 1,5 min./start aan snel. 4 en draai door naar snel. 10.
Proef en kruid desgewenst bij met peper en zout
Serveer met een vleugje kokosmelk en olijfolie.
Commentaires