Dit winters soepje smaakt heerlijk na een fikse wandeling of serveer met de feestdagen! De garnituur zorgt voor een mooi kopje soep.
Ingrediënten soep:
150g ajuin
20g olijfolie
500g diepvrieserwtjes
20g venkel, in stukken gesneden ( loof apart houden voor afwerking)
2 bouillonblokjes
600g water
30g pastis
peper
Ingrediënten garnering:
toastbrood ( Ik gebruik 3 sneetjes voor 4 pers)
kruidenmengeling: bv. peper, zout, rozemarijn
20 à 30g pompoenpitten
Loof venkel, fijngesneden
Enkele diepvrieserwtjes, ontdooid
room
Werkwijze
Doe ajuin in MB en hak: 3 sec /Std 5. Spatel naar beneden.
Voeg olijfolie toe en stoof aan: 4 min / 100° / std 1.
Diepvrieserwtjes, venkel, bouillon toevoegen en koken: 20 min / 100° / std 1.
Rooster intussen de pompoenpitjes in een droge pan. Zet opzij. Bak nu de broodcroutons in olijfolie en de kruidenmengeling. Laat uitlekken op een keukenpapier.
Voeg voor het mixen de pastis en een paar draaien van de pepermolen toe.
Mix de soep: 1,5 minuut. Start hiervoor op stand 4 en draai geleidelijk door naar stand 10.
Serveer de soep met een vleugje room en de garnering.
Smakelijk!
コメント