top of page

Erwten-venkelsoepje met pastis

Dit winters soepje smaakt heerlijk na een fikse wandeling of serveer met de feestdagen! De garnituur zorgt voor een mooi kopje soep.


Ingrediënten soep:

  • 150g ajuin

  • 20g olijfolie

  • 500g diepvrieserwtjes

  • 20g venkel, in stukken gesneden ( loof apart houden voor afwerking)

  • 2 bouillonblokjes

  • 600g water

  • 30g pastis

  • peper

Ingrediënten garnering:

  • toastbrood ( Ik gebruik 3 sneetjes voor 4 pers)

  • kruidenmengeling: bv. peper, zout, rozemarijn

  • 20 à 30g pompoenpitten

  • Loof venkel, fijngesneden

  • Enkele diepvrieserwtjes, ontdooid

  • room


Werkwijze

  • Doe ajuin in MB en hak: 3 sec /Std 5. Spatel naar beneden.

  • Voeg olijfolie toe en stoof aan: 4 min / 100° / std 1.

  • Diepvrieserwtjes, venkel, bouillon toevoegen en koken: 20 min / 100° / std 1.

  • Rooster intussen de pompoenpitjes in een droge pan. Zet opzij. Bak nu de broodcroutons in olijfolie en de kruidenmengeling. Laat uitlekken op een keukenpapier.

  • Voeg voor het mixen de pastis en een paar draaien van de pepermolen toe.

  • Mix de soep: 1,5 minuut. Start hiervoor op stand 4 en draai geleidelijk door naar stand 10.

  • Serveer de soep met een vleugje room en de garnering.

Smakelijk!



1.130 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page