VLIERBLOESEMSIROOP
Ingrediënten
· 20 vlierbloesemschermen
· 1000g kokend water
· 1 bio citroen, in schijfjes gesneden
· 5g citroenzuur*
· 700g rietsuiker
Werkwijze
* Pluk de bloemenschermen ’s morgens! zeker doen omwille van het stuifmeel.
* Schud even, niet afspoelen! Zo behoud je het aroma van het stuifmeel.
* Knip de groene takjes zoveel mogelijk weg.
* Doe de bloemenschermen en citroen in een pot en overgiet met kokend water.
* Laat 24h staan.
* Zeef het mengsel ( door een neteldoek of fijne keukenhanddoek) en doe het bloemenwater, citroenzuur en rietsuiker in de mengbeker.
Breng het mengsel tot kookniveau en laat even doorkoken: 15 min / 100° / std 2.
* Giet onmiddellijk in gesteriliseerde flesjes en zet weg op een donkere plaats.
*citroenzuur koop je in de apotheek of online. Het citroenzuur wordt gebruikt ter vervanging van citroensap en zorgt voor een langere houdbaarheid omwille van zijn specifieke kenmerken.
HUISCOCKTAIL VICTORINE
Ingrediënten ( per glas)
· 3,5 cl florale gin
· 2 cl vloerbloesemsiroop
· 1,5 cl limoensap
· 12cl spuitwater
· 3 tal ijsblokjes
· 1 schijfje limoen
Werkwijze
* Doe de ijsblokjes in een glas. Voeg gin, siroop, limoensap toe en top af met spuitwater. Garneer met een schijfje citroen.
Comments