top of page

Cocktail VICTORINE met vlierbloesemsiroop

VLIERBLOESEMSIROOP

Ingrediënten

· 20 vlierbloesemschermen

· 1000g kokend water

· 1 bio citroen, in schijfjes gesneden

· 5g citroenzuur*

· 700g rietsuiker


Werkwijze

* Pluk de bloemenschermen ’s morgens! zeker doen omwille van het stuifmeel.

* Schud even, niet afspoelen! Zo behoud je het aroma van het stuifmeel.

* Knip de groene takjes zoveel mogelijk weg.

* Doe de bloemenschermen en citroen in een pot en overgiet met kokend water.

* Laat 24h staan.

* Zeef het mengsel ( door een neteldoek of fijne keukenhanddoek) en doe het bloemenwater, citroenzuur en rietsuiker in de mengbeker.

Breng het mengsel tot kookniveau en laat even doorkoken: 15 min / 100° / std 2.

* Giet onmiddellijk in gesteriliseerde flesjes en zet weg op een donkere plaats.


*citroenzuur koop je in de apotheek of online. Het citroenzuur wordt gebruikt ter vervanging van citroensap en zorgt voor een langere houdbaarheid omwille van zijn specifieke kenmerken.



HUISCOCKTAIL VICTORINE

Ingrediënten ( per glas)

· 3,5 cl florale gin

· 2 cl vloerbloesemsiroop

· 1,5 cl limoensap

· 12cl spuitwater

· 3 tal ijsblokjes

· 1 schijfje limoen


Werkwijze

* Doe de ijsblokjes in een glas. Voeg gin, siroop, limoensap toe en top af met spuitwater. Garneer met een schijfje citroen.




649 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Tonijnsalade

bottom of page