Een heerlijk, eenvoudig hapje. Perfect op voorhand klaar te maken en vooral veelzijdig!
Ingrediënten ( 6 à 8 glaasjes)
· 500g bloemkool
· 60g boter
· 50g Parmezaan + extra schilfers ( garnering)
· Kerstomaatjes ( 1 per portie)
· tijm
· peper en zout
· nootmuskaat
Werkwijze
-Verwarm de oven op 100°. Snij de tomaatjes in 2, leg op, een met bakpapier beklede, bakplaat met de snijkant naar boven. Kruid met peper, zout en tijm.
-Konfijt de tomaatjes 1 uur in de oven.
-Hak de Parmezaan: 10 sec / std 10. zet opzij.
-Vul de beker van de TM met 750g water en breng op VAROMA temperatuur.
-Snij de bloemkool in kleine roosjes, doe in stoommandje en hang in de mengbeker. Stoom de bloemkool: 15 min / varoma / std 1. ( tijd eventueel bijstellen ( afhankelijk van de grootte van de bloemkoolroosjes).
-Haal het mandje uit de beker, giet water weg.
-Doe boter, geraspte Parmezaan, bloemkool in de mengbeker en kruid met peper, zout, tijm en nootmuskaat. Mix tot een mousse: 20 sec / std 7,5. Proef en kruid eventueel bij.
-Doe de mousse in een spuitzak en laat even afkoelen voor je de mousse in glaasjes spuit en verder laat afkoelen in de ijskast.
-Werk af met de gekonfijte tomaten, extra tijm en Parmezaanschilfers en serveer.
Comments