top of page

BLOEMKOOLMOUSSE MET GEKONFIJTE TOMAATJES

Een heerlijk, eenvoudig hapje. Perfect op voorhand klaar te maken en vooral veelzijdig!


Ingrediënten ( 6 à 8 glaasjes)

· 500g bloemkool

· 60g boter

· 50g Parmezaan + extra schilfers ( garnering)

· Kerstomaatjes ( 1 per portie)

· tijm

· peper en zout

· nootmuskaat


Werkwijze

-Verwarm de oven op 100°. Snij de tomaatjes in 2, leg op, een met bakpapier beklede, bakplaat met de snijkant naar boven. Kruid met peper, zout en tijm.

-Konfijt de tomaatjes 1 uur in de oven.

-Hak de Parmezaan: 10 sec / std 10. zet opzij.

-Vul de beker van de TM met 750g water en breng op VAROMA temperatuur.

-Snij de bloemkool in kleine roosjes, doe in stoommandje en hang in de mengbeker. Stoom de bloemkool: 15 min / varoma / std 1. ( tijd eventueel bijstellen ( afhankelijk van de grootte van de bloemkoolroosjes).

-Haal het mandje uit de beker, giet water weg.

-Doe boter, geraspte Parmezaan, bloemkool in de mengbeker en kruid met peper, zout, tijm en nootmuskaat. Mix tot een mousse: 20 sec / std 7,5. Proef en kruid eventueel bij.

-Doe de mousse in een spuitzak en laat even afkoelen voor je de mousse in glaasjes spuit en verder laat afkoelen in de ijskast.

-Werk af met de gekonfijte tomaten, extra tijm en Parmezaanschilfers en serveer.


796 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Tonijnsalade

bottom of page