Nathalie - Cooking Stories

Cocktail VICTORINE met vlierbloesemsiroop

Bijgewerkt: 4 jun 2022

VLIERBLOESEMSIROOP

Ingrediënten

· 20 vlierbloesemschermen

· 1000g kokend water

· 1 bio citroen, in schijfjes gesneden

· 5g citroenzuur*

· 700g rietsuiker

Werkwijze

* Pluk de bloemenschermen ’s morgens! zeker doen omwille van het stuifmeel.

* Schud even, niet afspoelen! Zo behoud je het aroma van het stuifmeel.

* Knip de groene takjes zoveel mogelijk weg.

* Doe de bloemenschermen en citroen in een pot en overgiet met kokend water.

* Laat 24h staan.

* Zeef het mengsel ( door een neteldoek of fijne keukenhanddoek) en doe het bloemenwater,
 
citroenzuur en rietsuiker in de mengbeker.

Breng het mengsel tot kookniveau en laat even doorkoken: 15 min / 100° / std 2.

* Giet onmiddellijk in gesteriliseerde flesjes en zet weg op een donkere plaats.

*citroenzuur koop je in de apotheek of online. Het citroenzuur wordt gebruikt ter vervanging van citroensap en zorgt voor een langere houdbaarheid omwille van zijn specifieke kenmerken.

HUISCOCKTAIL VICTORINE

Ingrediënten ( per glas)

· 3,5 cl florale gin

· 2 cl vloerbloesemsiroop

· 1,5 cl limoensap

· 12cl spuitwater

· 3 tal ijsblokjes

· 1 schijfje limoen

Werkwijze

* Doe de ijsblokjes in een glas. Voeg gin, siroop, limoensap toe en top af met spuitwater. Garneer met een schijfje citroen.

    651
    3