Nathalie - Cooking Stories

Vanille bewaarwafeltjes

Voor 15 stuks

Ingrediënten

· 70g suiker

· 125g zelfrijzende bloem

· ½ koffielepel vanillepoeder

· Snufje zout

· 90g boter + extra

· 1 medium ei

· 50g volle melk

Bereiding

  • Maal de suiker tot bloemsuiker 10 sec./snel 10.

  • Hang een zeef in de mengbeker. Weeg de bloem af en zeef.

  • Voeg de vanillepoeder en zout toe. Meng 10 sec./snel 3.

  • Zet opzij.

  • Smelt de boter 3 min./80 °C/snel 1.

  • Plaats de vlinder.

  • Doe de bloem, ei en melk bij de boter. Meng 2 min./snel 2,5.

  • Verwarm het wafelijzer zeer goed voor en strijk in met wat boter.

  • Giet per wafeltje 1 soeplepel van het deeg in het wafelijzer en bak +/ - 4 min tot de wafeltjes licht goud bruin zijn van kleur.

  • Laat afkoelen op een rooster.

  • Bewaar in een luchtdichte doos

De wafeltjes worden tijdens het koelen langs de buitenkant een beetje hard maar eens in de bewaardoos worden ze weer zacht.

    712
    5